COVID-19: Ons magazijn is onaangetast. De levertijd is 1 tot 2 werkdagen.
Laagste prijzen
24-uurs verzending
Geauthoriseerde distributeur
Gratis verzenden voor Vaporizers

Vaporizer Koopgids

Houd altijd in het achterhoofd dat de beste kwaliteit of de duurste vaporizer geen goede keuze is voor jou persoonlijk als het niet aan je gebruiksvoorkeuren voldoet. Het aantal verschillende typen vaporizers op de markt groeit snel. De grote variëteit aan alternatieven kan soms lastig zijn, zelfs voor mensen die al een vaporizer in hun bezit hebben. Dus hoe zou iemand die pas net is begonnen moeten bepalen welke keuze de juiste is? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende manieren van verdampen? Er is geen universele “beste” vaporizer, er is enkel de beste vaporizer voor jouw persoonlijke voorkeuren. Om te kunnen bepalen welke dat is, moet je deze stap voor stap beoordelen op de eisen die cruciaal zijn voor jou persoonlijk. Hieronder vind je een lijst met punten om in gedachten te houden tijdens het koopproces, maar het is aan jouzelf om te bepalen welke punten voor jou belangrijk zijn tijdens een aankoop:

 

KOSTEN

Hoewel kosten en kwaliteit meestal één geheel zijn, zijn er zeker enkele zeer goede én betaalbare vaporizers. Prijzen bij MagicVaporizers variëren tussen de 69 € voor de simpele maar betrouwbare Flowermate Aura tot wel 449 € voor de Volcano Digit, welke sommige mensen zien als de Rolls Royce onder de vaporizers. De bulk van de selectie ligt tussen de 100-200 € aan totale kosten, waaronder enkele populaire vaporizers vallen, zoals de Arizer Solo 2 en de DaVinci MIQRO.

 

Je kunt veel zeer goedkope vaporizers kopen op eBay of Marktplaats en verschillende andere websites, maar deze zijn allemaal zeer waarschijnlijk lage kwaliteit kopiën of slecht werkende producten gemaakt met lage kwaliteit materialen en processen. Bovendien krijg je vrijwel nooit een goede garantie op dit soort modellen, of garantie wordt niet gehonoreerd wanneer dit nodig is. Merkmodellen die duidelijk goedkoper worden verkocht dan de fabrieksprijs worden veelal aangeboden door ongeauthoriseerde verkopers, welke de garantieservice kan compliceren, of simpelweg complete vervalsingen zijn.

 

BETROUWBAARHEID

Betrouwbaarheid is cruciaal als je afhankelijk bent van je vaporizer voor therapie-doeleinden. Normaal gesproken zijn simpele ontwerpen veel betrouwbaarder, aangezien er hierdoor minder dingen fout kunnen gaan. Vaporizers die ingewikkelder in elkaar zitten moeten een hoge kwaliteit structuur en materialen gebruiken om een zekere efficiëntie te kunnen garanderen. Bekijk ervaringen van klanten en forums om meer te ontdekken over de betrouwbaarheid van de vaproizers waar je voor zou willen kiezen. Een spoor van goede recensies geeft aan dat we te maken hebben met een zeer goed product. Overweeg bovendien ook om een tweede vaproizer aan te schaffen als back-up, wanneer je hiervoor de financiële middelen hebt.

 

GARANTIE

Los van het feit of je vaporizer betrouwbaar is, is er altijd een mogelijkheid dat je moet vertrouwen op de garantie alleen. Wanneer je niet zonder een vaporizer kan om gezondheidsredenen, is een goede garantie en service van levensbelang. Het is niet genoeg om alleen op papier een goede garantie te hebben; de dienstverlener moet ook zijn beloften kunnen waarmaken. Nogmaals raden we aan om webshop reviews en forums te doorzoeken om te kunnen begrijpen wat je kunt verwachten van een verkoper die garantie beloofd.

 

OPWARMTIJD

Aangezien vaporizers worken door het opbouwen van de temperatuur middels hitte, moeten ze allemaal kunnen opwarmen tot operationele temperatuur. De meesten kunnen dit in enkele seconden, maar anderen hebben soms 30-45 minuten hiervoor nodig. Vaporizers die een directe vlam gebruiken om snel op te warmen zullen sneller zijn, net als enkele units met een draagbare batterij. Aan de andere kant van het spectrum vinden we vaporizers die keramische verhitting gebruiken, welke meestal even tijd nodig hebben; sommige van deze modellen zijn ontworpen om de gehele dag aante staan, wat inhoud dat ze direct werken als je ze nodig hebt (omdat deze al op temperatuur zijn gekomen).

 

DRAAGBAARHEID

Omdat je vaporizer een product is voor vele doeleinden, is het misschien beter voor sommige gebruikers om ook op andere locaties gebruik te kunnen maken van hun damp. Hoewel de meeste vaporizers makkelijk en snel kunnen worden verplaatst, zijn sommige special ontworpen om klein, compact en draagbaar te zijn: Speciaal voor onderweg. Draagbare modellen zijn lichtgewicht, passen moeiteloos in een broekzak of kleine draagtas, en hoeven eigenlijk nooit bij een stroombron aanwezig te zijn omdat ze op batterijen werken.

 

Sommige mensen geloven dat draagbare modellen niet snel genoeg werken, of in sommige situaties niet zo efficiënt zijn als niet-draagbare modellen. Hoewel het ene product een betere track record heeft dan de andere, en wat niet genoeg is voor een ander kan juist perfect zijn voor jouw persoonlijke doeleinden.

 

LEERCURVE

Het heeft soms wat tijd nodig om de best mogelijke smaak of damp te verkrijgen uit sommige modellen. Apparaten die gebaseerd zijn op directe vlammen hebben zowel een goede vlamlengte nodig als een correct gebruik van het apparaat. Vaporizers waarme je ballonnen kunt vullen zijn daarentegen gemakkelijk te gebruiken voor iedereen.

 

Hoewel het leerproces soms lastig kan zijn, wordt je naar verloop van tijd beloond met goede resultaten; maar als je een nieuwschierig persoon bent, zoek dan eerst een product die je direct uit de doos kunt gebruiken en je gelijk een goede ervaring kan geven.

 

GEBRUIKSGEMAK

Het is van belang om het aantal handen in gedachten te houden dat nodig is om de vaporizer te gebruiken en voor te bereiden. Mensen die op zoek zijn naar extreem gebruiksgemak of slechts lastig hun handen kunnen gebruiken kunnen het beste kiezen voor een vaporizer die met één hand te gebruiken is. Dit is toepasbaar op voorbereiding en het gebruik, aangezien sommige vaporizers een fijne vermaling van de aromartherapie mixen benodigen. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om een vermaler gemakkelijk te gebruiken. Bekijk klantervaringen om erachter te komen hoe makkelijk elke vaporizer gebruikt kan worden.

 

ONTWERP

Er zijn twee verschillende methoden voor verdamping: Geleiding, waarmee het material direct wordt opgewarmd door contact met een heet oppervlak, en Convectie, welke indirecte opwarming gebruik door het verplaatsen van warme lucht door het materiaal. Alle vaporizers hebben elementen van beiden, maar ze zijn voornamelijk het ene of het andere. De meeste nieuwe vaporizers maken veelal gebruik van een vorm van Convectie, maar er zijn ook modellen die geleiding gebruiken. Deze worden nog altijd ontworpen en uitgebracht.

 

Convectie modellen worden over het algemeen als superieur gezien omdat het hierbij makkelijker is om verbranding te voorkomen. Hete lucht verplaatst zich beter en meer evenredig door de aromatherapie mix, en controle over de temperatuur is veel makkelijker. Conductie modellen verhitten voornamelijk het oppervlak, waardoor een fijnere vermaling de voorkeur geniet. En het is ook nodig om het materiaal te roeren of schudden tussen de verschillende inhalaties in om meer hitte te verspreiden tijdens het gebruik. Ze hebben de neigig om makkelijker te zijn, maar ook compacter en goedkoper dan convectie units. De meest recente modellen die gebruik maken van geleiding hebben imperfecties geminimaliseerd en hoeven niet meer te worden vermeden vanwege de techniek van verhitting.

 

BEZORGTECHNIEK

Damp wordt normaal gesproken direct door een buis verplaatst, direct vanuit de unit zelf. Deze technieken staan ook wel bekend als ongeassisteerde bezorging. Indirecte bezorging houdt in dat een ballon wordt gevuld met behulp van een ventilator of pomp, en dit wordt vellal geassisteerde bezorging genoemd.

 

De bezorgingstechniek heeft een merkbaar effect op de smaak: damp dat direct van de vaporizer af komt heeft vrijwel altijd de beste aroma, gevolgd door een buizensysteem, daarna de ballonnen. De laatste optie heeft een hoge damp naar lucht ratio: Damp in een ballon heeft de neiging om te condenseren en te verminderen naar verloop van tijd. Hiernaast zal damp opgebouwd op het oppervlak dat wordt gebruikt om de damp te verkrijgen vroeger of later de smaak beïnvloeden.

 

MATERIALEN EN DAMPPAD

Aangezien vaporizers bedoeld zijn als helende producten, kunnen consumenten bezorgd zijn over de masterialen die gebruikt zijn in het bouwen van het apparaat. Voornamelijk wat er in het luchtpad van de damp is gebruikt, omdat direct wordt geinhaleerd. Gerespecteerde fabrikanten zullen veelal vermelden wanneer de gebruikte materialen “RoHS compliant” zijn (een teken van goede kwaliteit) en ze zullen vermelden wat er wordt gebruikt in het luchtpad aan materialmen, vooral het deel nadat de damp is verhit.

 

TEMPERATUURSINSTELLINGEN

Controle over de temperatuursinstellingen is crucial om twee simpele redenen: controle zorgt voor het voorkomen van verbranding, maar ten tweede ook voor het produceren van de beste smaken en dampdikte. Verbranding laat niet alle aroma’s op het zelfde moment los, maar kan na verloop van tijd ook schadelijke stoffen produceren. Met macht over de temperatuur kan dit tot een minimum worden beperkt.

 

Veel vaporizers hebben een digitale display die de binnentemperatuur weergeven. Maar dit is veelal de verhittingstemperatuur en niet de feitelijke verdampingstemperatuur in de hittekamer. Het kritieke punt hier is de dat hoewel de échte verdampingstemperatuur niet wordt getoond, er wel een methode wordt geleverd waarbij de temperatuur op één en hetzelfde niveau kan blijven tijdens de gehele sessie.

 

Verschillende andere vaporizers hebben slechts een simpele stap-voor-step controle, wat hetzelfde doel heeft en ervoor zorgt dat dezelfde instelling keer op keer weer gekozen kan worden. Een flink aantal vaporizers heeft zelfs vooraf vastgestelte hittepunten die gekozen kunnen worden, om zo een constant ervaring te kunnen leveren, en sommige andere vaporizers worden simpelweg vastgezet op een bepaalde temperatuur.

 

Vaporizers die niet vastgezet worden op één temperatuur geven de gebruiker de vrijheid om de hitte te beïnvloeden. Dit vergt enige ervaring en kennis, waardoor het soms lastig is om de correcte methode te gebruiken (vooral voor beginners): Te snel verhitten resulteerd in verkoeling en de damp zal niet geproduceerd worden tijdens de gehele sessie, terwijl te traag verhitting de oorzaak kan zijn van oververhitting en verbranding. Perfect timen van de verhitting is niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn ook zeer goede hoge kwaliteit vaporizers die helemaal geen hitte instellingen hebben.

 

ENERGIEBRON

Er zijn twee manieren waarom vaporizers worden voorzien van energie: Via een vlam of via electriciteit.

 

Verdamping via een vlam gebeurd veelal middels butaangas, meestal vanaf een externe bron zoals een fakkel. Om deze reden zullen sommige gebruikers de vaporizers vermijden die speciaal zijn ontworpen om butaan uit het luchtpad te houden. In sommige gevallen wordt het butaangas intern gebruikt, waarbij een katalysator wordt gebruikt.

 

Elektronisch aangedreven vaporizers zijn veel populairder, normaal gesproken gebruiken deze modellen een variatie van een keramische verhitter. Ze kunnen ofwel worden aangedreven middels batterijen, ofwel via gewone stroom via een stekker. De stroomkabel-gerichte modellen zijn natuurlijk een stuk minder verplaatsbaar dan de modellen met batterijen, deze staan daarom vaak bekend als tafelmodellen. Vaporizers die via batterijen worden voorzien van stroom worden echter gezien als zeer draagbaar. Sommige vaporizers werken met vervangbare batterijen, maar meestal zijn deze gewoon herlaadbaar of ingebouwd al seen adaptor. Het probleem hiermee is of je deze zelf kunt vervangen of niet, omdat dit niet bij elk model mogelijk is. Zelfs wanneer de fabrikant een dienst aanbied waarbij goedkoop een nieuwe batterij kan worden ingebouwd, ben je je vaporizer een tijd kwijt en kost dit geld.

 

EFFICIËNTIE

Een handvol vaporizers worden gezien als efficiënter dan anderen, maar dit wordt meestal bereikt door het gebruik van een lage verdampingstemperatuur. Ook kunnen deze efficiënte modellen slechts kleine hoeveelheden materialen in de laadkamer kwijt. Dit verbetert de smaak en produceert een veel gladdere damp, maar kan wellicht niet de smaken produceren waar jij naar op zoek bent.